Ontspanning na opvolgen advies innerlijk weten door een appel in de tuin te eten.

Innerlijk weten geeft advies

 

Vanmorgen wist ik even niet meer wat te doen met de tijd die ik vanmorgen heb. En nadat ik de gebruikelijke ochtend-piekergedachten had opgemerkt en mezelf de ruimte gaf om gewoon even te zijn, kwam een kort en helder advies op vanuit mijn innerlijk weten:

VERSCHIJNEN.

Het enige dat ik maar hoef te doen is te verschijnen. 

 

Luisteren naar het innerlijk weten

Dus ik ging naar boven, naar mijn werkkamer en startte mijn laptop op. En ik volgde het aanmoedigende advies van mijn innerlijk weten op.

Het is nu een uur en kwartier later en wat heb ik al veel gedaan! Ik heb een tweetal bladzijden gelezen in een boek over presence. En daarin stond een stukje tekst dat precies aansloot bij wat ik zelf nog graag op mijn website wil verwoorden. Nadat ik dit had gelezen, kwam de woorden, zoals ik het wilde omschrijven, vanzelf. Dit leidde tot nog een aantal aanpassingen op de website. 

Terwijl ik hiermee bezig was, werd ik gebeld door een HR-adviseur van een grote onderwijsinstelling. Ze had een nieuwe aanvraag voor mij voor coaching bij stress. Het was ons eerste contact en het werd een prettig gesprek. 

En ik zit nu deze blog te schrijven. Ook hier komen de woorden vanzelf. 

 

Tijd voor ontspanning

Ik maak weer even contact met mijn lichaam. Met het hier en nu. Tijd voor wat ontspanning merk ik. En om weer even te bewegen. 

Het is prachtig weer, dus ik denk dat ik maar even in de tuin van een appel, de zon, de wind, de bloemen, de planten en van het gras onder mijn voeten ga genieten. 

PAUZE

Zo, daar ben ik weer.

 

Link met flow? 

 

Hoe fijn is het dat als je het aanmoedigende advies van je innerlijk weten opmerkt en opvolgt. Dan gaat het als vanzelf. Er lijkt wel een mooie link te bestaan met het concept van flow. De tijd gaat vanzelf, wat je doet gaat moeiteloos, het stroomt. En het geeft je een gevoel van vreugde of voldoening. 

Door te verschijnen, achter mijn laptop te gaan zitten, open en beschikbaar voor dat wat er verschijnt, opkomt. Door de input van een ander (het lezen van twee bladzijden uit het boek over presence), was er blijdschap en verscheen er een creatieve vonk. Als vanzelf. Het handelen dat daaruit volgt, daarvan zie je het resultaat. 

En het denken? Het denken helpt mee. Het is behulpzaam bij het verder vormgeven van de creatieve vonk. Bij het toepassen van eerder opgedane en nieuwe kennis en bij het uitvoeren.

Zo beweeg je dus van binnenuit.

 

Zelf ervaren?

Wil je hier meer over weten, over in het hier en nu aanwezig zijn, over het innerlijk weten of ben je bereid om te experimenteren? 

 

Experiment

Terwijl je dit leest, druk even op de pauzeknop.

En als je nog niet zit, ga even zitten met beide voeten op de grond. 

Druk je voeten even goed tegen de grond. En merk op dat je voeten de grond raken en merk ook de spierspanning op in voeten en benen. 

Beweeg dan nu, met aandacht, je knieën licht naar buiten en weer terug. Doe dit een paar keer.  

Breng dan nu de aandacht naar je zitvlak. En voel het contact dat je lichaam maakt met dat waar je op zit. En merk op dat je gedragen wordt. Je mag het lichaam even helemaal laten ondersteunen door dat waar je op zit. 

Leg een hart op je hart en adem even naar dit gebied. En merk op wat dit met je doet, wat er in jou verschijnt.

Blijf zolang zo zitten als voor jou prettig is. 

Mocht je het leuk vinden, laat me weten hoe het voor je was: info@sandradonkers.nl (kijk voor mijn reactie ook in je spambox).

Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Stuur hiervoor een email naar info@sandradonkers.nl

 

 

Losse wandelingen of een traject

Ik bied drie verschillende mogelijkheden van begeleiding:

Losse wandelingen

Losse online sessies

Een traject ‘Leven van binnenuit’. 

Wil je zelf meer Leven van binnenuit? Dat je uit de ban wil komen van je denken en van een leven dat grotendeels bepaald wordt door zaken, mensen, verwachtingen en situaties buiten jou. En wil je meer leven vanuit binnenuit, vanuit een hier en nu aanwezig zijn, open voor dat wat is. En dat je je eigen innerlijke kompas vindt en zo je eigen gids wordt. 

Deze wandelingen, online sessie of trajecten zijn individueel en geheel op jouw proces en jouw thema afgestemd.

Bij het traject kan het het zijn dat je het liever met meerdere mensen tezamen wilt volgen. Dit is mogelijk bij meerdere aanmeldingen tegelijkertijd. Neem contact met mij op via info@sandradonkers.nl 

Of kijk verder op:

Werkwijze

of 

Leven van binnenuit

 

Tot slot kan je nog hier klikken voor een mooi gedichtje met de titel ‘Innerlijk weten’ van Tine.

 

Het is af. Zo voelt het. Ik heb genoeg gedaan. Tijd voor ontspanning. Ik ga weer naar buiten.

Ik wens je ook een mooie dag vandaag!

 

 

Hartelijke groet,

Sandra